miercuri, 6 iunie 2012

iPhone 5 cu ecran wide de 4 inch şi interfaţă reproiectată


După ce am aflat că iPhone 5 va fi cel mai probabil echipat cu un ecran mai mare decât actualul iPhone 4S, informaţiile circulate la bursa zvonurilor par să conveargă asupra unor dimensiuni exacte şi specificaţii.
Conform celor de 9to5Mac, următoarea generaţie iPhone parcurge stadiul EVT (Engineering Verification Test) de testare internă, cu două variante - iPhone 5,1 şi iPhone 5,2 - selectate drept candidate pentru produsul finit. Ambele versiuni iPhone sunt echipate cu ecran de 3.95 inch, ce afişează o rezoluţie non-standard de 1136x640 pixeli.
Dacă zvonurile se adeveresc, formatul alungit al ecranului impune şi modificări de ordin software, pentru adaptarea interfeţei aplicaţiilor şi sistemul de operare, care va ajunge între timp la versiunea iOS 6. Cu noul ecran alungit, iPhone 5 ar putea acomoda un set extins de aplicaţii în homescreen, reprezentate folosind cinci rânduri de icon-uri. Suplimentar, am avea mai mult loc pentru elemente de interfaţă în aplicaţii, acomodate fără a restrânge spaţiul destinat afişării de conţinut. Dată fiind rata de aspect foarte apropiată de formatul 16:9, filmele wide-screen vor putea fi în sfârşit vizionate fără benzi negre în modul maximizat.
Informaţii din alte surse, anunţă că următoarea generaţie iPhone va primi şi o versiune revizuită a conectorului pentru andocare, bazat pe un design subţiat, cu grosime apropiată unui conector micro-USB. Dată fiind oferta foarte variată de accesorii iPhone bazate pe vechiul format de conector, vestea nu este neapărat una bună, mai ales pentru acei utilizatori care deţin deja astfel de accesorii.
Cât despre intervalul de lansare, menţionarea etapei EVT de testare internă ne spune că iPhone 5 este încă în stadiu de prototip timpuriu, iar versiunea finală ar putea sosi cu întârziere de câteva luni şi nu neapărat cu specificaţiile actuale

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu